31 χρόνια και συνεχίζουμε

Ανακαλύψτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την εταιρεία και την πορεία του Red Bull τα τελευταία 31 χρόνια.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Dietrich Mateschitz εμπνεύστηκε από τα λειτουργικά ποτά της Άπω Ανατολής και ίδρυσε τη Red Bull στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Δημιούργησε τη σύνθεση του ενεργειακού ποτού Red Bull και ανάπτυξε την πολύ ιδιαίτερη ιδέα προώθησης του Red Bull. Την 1η Απριλίου του 1987, το Red Bull κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην τοπική αγορά της πατρίδας του, της Αυστρίας. Δεν επρόκειτο απλώς για την κυκλοφορία ενός εντελώς νέου προϊόντος, αλλά για τη δημιουργία μιας εντελώς νέας κατηγορίας προϊόντων. Σήμερα, το Red Bull διατίθεται σε 171 χώρες και έχουν ήδη καταναλωθεί περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια συσκευασίες Red Bull.

6,3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΥΤΙΑ RED BULL ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ 2017

11.886Υπάλληλοι

Από το τέλος του 2017, το ανθρώπινο δυναμικό της Red Bull αποτελείται από 11.886 άτομα σε 171 χώρες – σε σύγκριση με 11.865 άτομα σε 171 χώρες προς το τέλος του 2016.

Σε 171Χώρες σε όλο τον κόσμο

Από πλευράς μελλοντικής επέκτασης, η Red Bull εστιάζει στις βασικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α, καθώς και στις αναπτυσσόμενες αγορές της Άπω Ανατολής, μετά την αποδεδειγμένη επιτυχία που σημειώθηκε στη συνεχιζόμενη σταδιακή κυκλοφορία της σειράς Red Bull Organics.

+6,3 ΔισεκατομμύριαΚουτιά πωλήθηκαν

Ένα σύνολο 6,302 δισεκατομμυρίων συσκευασιών Red Bull πουλήθηκαν παγκοσμίως το 2017, μια αύξηση της τάξεως του 4,0% σε σχέση με το ήδη πολύ επιτυχημένο 2016. Δεδομένων των διακυμάνσεων που σημειώθηκαν στην τιμή του λογαριασμού, τα εταιρικά έσοδα σημείωσαν αύξηση ύψους 4,2%, από 6,029 δισεκατομμύρια ευρώ σε 6,282 δισεκατομμύρια ευρώ. Από την άποψη των πωλήσεων, των εισοδημάτων, της παραγωγικότητας και του λειτουργικού κέρδους, τα στοιχεία ήταν και πάλι ανοδικά και αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η εταιρεία διανύει την καλύτερη φάση στην ιστορία της, μέχρι στιγμής. Αυτές οι πολύ θετικές επιδόσεις μπορούν, κατά κύριο λόγο, να αποδοθούν στις εξαιρετικές πωλήσεις στις αγορές του Red Bull της Τουρκίας (+34%), της Ινδίας (+15%), των Κάτων Χωρών (+15%), της Βόρειας Ευρώπης (+13%) και του Ηνωμένου Βασιλείου (+13%), σε συνδυασμό με ιδιαίτερα αποτελεσματική διαχείριση κόστους και τη διαρκή επένδυση στην επωνυμία.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ