ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ RED BULL

ελαφριά σε βάρος και 100% ανακυκλώσιμα

Η Red Bull έχει αποφασίσει συνειδητά να χρησιμοποιεί κουτάκια αλουμινίου. Σήμερα, τα κουτάκια της Red Bull ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο από ό,τι μερικά χρόνια πριν, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση πολύτιμης πρώτης ύλης. Από τη στιγμή της συλλογής τους ανακυκλώνονται πλήρως ξανά και ξανά, χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα του υλικού.

  • 100% Ανακυκλώσιμα

Το κουτάκι - μια "αποθήκη ενέργειας"

Όλα τα κουτάκια είναι 100% ανακυκλώσιμα: από τη στιγμή της συλλογής τους μέχρι την επεξεργασία τους στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, ούτε το παραμικρό ίχνος από αλουμίνιο δεν πάει χαμένο.

Το υλικό αυτό μπορεί να λιώσει και να ξαναχρησιμοποιηθεί με άπειρους τρόπους χωρίς καμία απολύτως αλλοίωση της ποιότητάς του. Η χρήση ανακτημένου αλουμινίου ανταποκρίνεται σε 95% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τη χρήση νέου αλουμινίου.

Σήμερα, τα κουτάκια της Red Bull ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο από ό,τι μερικά χρόνια πριν. Η συνεχής μείωση στο βάρος τους κάνει επίσης διαφορά: όσο λιγότερο αλουμίνιο τοποθετείται στους κάδους ανακύκλωσης εξ αρχής, τόσο μικρότερο το ενεργειακό αποτύπωμα.

Κάθε κουτάκι μετράει

Τα κουτάκια είναι η συσκευασία ποτού που ανακυκλώνεται περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο. Φυσικά, αυτό είναι εφικτό μόνο αν τα κουτάκια συλλέγονται και (ξανα-)εισάγονται στη διαδικασία ανακύκλωσης. Αν ένα κουτάκι αφεθεί απρόσεκτα να ρυπαίνει το χώρο, φυσικά δεν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες ανακύκλωσής του. Δυστυχώς, η δημιουργία σκουπιδιών εξακολουθεί να είναι πρόβλημα σε μερικές περιοχές. Εξασφαλίζοντας πως το κουτάκι θα καταλήξει σε κάδο απορριμμάτων ή κάδο ανακύκλωσης βοηθάμε να παραμείνουν τα τοπία αγνά, αυξάνουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης και μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας καθώς και την εξάντληση των φυσικών πόρων. Αν η περιοχή σας έχει ειδικό σύστημα ανακύκλωσης αλουμινίου παρακαλείστε να πετάτε το κουτάκι σας όπου πρέπει.

Η Red Bull UK για παράδειγμα υποστηρίζει το 'Every Can Counts' που έχει στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ανακυκλώνουν τα κουτάκια τους.  Η συμμετοχή στο 'Every Can Counts' δίνει στη Red Bull την ευκαιρία να υποστηρίξει άμεσα και να ενθαρρύνει  την ανακύκλωση αλουμινίου μεταξύ των καταναλωτών μας και του ευρύτερου κοινού.

ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ